Malí turisti si dnes v Tatrách vyskúšali veľké dobrodružstvo

03.06.2006 Poprad

Vysoké Tatry 3. júna (TASR) - Horskí záchranári, sokoliari, kúzelník, ale aj vodníci, zbojníci a divožienky obohatili zážitky malých turistov, ktorí dnes pri...
Vysoké Tatry 3. júna (TASR) - Horskí záchranári, sokoliari, kúzelník, ale aj vodníci, zbojníci a divožienky obohatili zážitky malých turistov, ktorí dnes prišli do Vysokých Tatier, aby si vyskúšali Veľké tatranské dobrodružstvo.

\"Napriek obavám nám vyšlo aj počasie. Na nenáročnú túru k chatám sa vydalo asi 300 detí v sprievode dospelých. Oficiálny štart bol medzi deviatou a jedenástou na Bilíkovej chate, \" uviedol pre TASR vedúci oddelenia kultúry a športu MsÚ Vysoké Tatry Ján Bendík. Pripomenul, že počas túry čakali na deti rozprávkové postavy a prekvapenia.
Na Zamkovského chate sa mohli zapojiť aj do niektorých činností horskej služby. O dobrú náladu sa postarala dvojica klaunov a sladké odmeny. Na deti čakali parené buchty, koláčiky, nanuky, ale aj nálepky s názvom a dátumom podujatia či pexeso s chránenými tatranskými živočíchmi.
Oslavy Medzinárodného dňa detí vo Vysokých Tatrách sa začali už 1. júna, ale väčšinu programov naplánovali organizátori na víkendové dni. Dnes sa v Tatrách predstavili aj členovia jedenástich detských folklórnych súborov z troch krajín Európy v otváracom programe X. medzinárodného Festivalu krojovaných bábik.
Predchádzajúcich deväť ročníkov podujatia sa konalo v Poprade, dejiskom jubilejného sa stali Vysoké Tatry. Detské folklórne súbory zo Slovenska, Poľska a Bulharska sa predstavili v Starom Smokovci a na Hrebienku. Názov festivalu súvisí s krojovanými bábikami, ktoré si súbory navzájom vymieňajú.
 

Vyberte región

mark